Från stock till färdig möbel

Vi är ett litet värmländskt företag som förädlar en liten del av den värmländska skogen genom att tillverka rustika möbler. Vi gör hela processen, sågar timret själva och torkar i virkestork för att med omsorg kunna välja ut de vackraste delarna på stocken. Vi massproducerar inte, utan tillverkar möbeln efter Din beställning - med omsorg speciellt till Dig!

Vi köper in stockar från en närliggande skogsägare, som vet vilka krav vi har och hur vi vill att våra stockarna ska se ut. Vi sågar upp stockarna i vårt bandsågverk och har därmed möjlighet att bestämma exakt vad varje planka ska gå till. De vackraste stockarna med mest liv i, sågas givetvis upp till grova plank som sedan blir till unika bordsskivor, övriga stockar blir ämnen till underreden och annat. Därefter strölägger vi plankorna som sedan körs in i virkestorken. Torkprocessen tar ca 5 veckor och körs då in i snickeriet och efter ytterligare några dagars vila är virket äntligen färdigt för att börja bearbetas.

ORD SOM BESKRIVER VÅRA MÖBLER ÄR RUSTIK ELEGANS - Det rustika är det massiva och grova utförandet och det eleganta är den fina finishen. Vi tillverkar givetvis även mer grovhuggna möbler för er som föredrar detta.